Català, pregunta formulada por claudialuvia, hace 8 meses

ALGUIEN ME PUEDE ESCRIBIR UNA NARRACION EN VALENCIANO SOBRE LA PANDEMIA Y EL COVID? MINIMO DOS PAGS

Respuestas a la pregunta

Contestado por escobar31
0

Respuesta:

La taxa de letalitat (mesura com el número de defunció/nombre de casos) d'una malaltia com la provocada pel virus SARS-CoV-2 depén de molts factors. Un d'ells és l'edat. En majors de 80 anys és del 14,8% i disminueix amb l'edat: 8% entre 70 i 79 anys; 3,6% entre 60 i 69 anys; 1,3% entre 50 i 59 anys; 0,4% entre 40 i 49 anys; 0,2% entre 39 i 10 anys i zero en menors de 9 anys. Hi ha molt pocs casos d'infecció en menors de 15 anys.

No sabem exactament la raó d'aquestes diferències de letalitat amb l'edat. Potser té a veure amb el fet que les persones majors són més sensibles a processos inflamatoris relacionats amb la infecció del virus o al fet que expressen més receptors per al virus en les seues cèl·lules. En el cas dels menors s'ha suggerit que potser els símptomes són tan lleus que passen desapercebuts.

Pitjor en homes i malalts

La mortalitat també depén del sexe: és major en homes que en dones (2,8% en homes enfront de 1,7% en dones). S'ha suggerit que a la Xina els homes fumen molt més que les dones, i el tabac és un factor de risc que afavoreix les complicacions respiratòries. Una altra possibilitat podria estar relacionada amb la diferència en la resposta immune entre els dos sexes.

El virus complica i accelera altres processos patològics previs. La preexistència d'altres malalties també influeix en la probabilitat de mort. El risc de mort si estàs infectat pel virus però no tens cap altre factor és del 0,9%, però pot augmentar fins al 10,5% si tens una malaltia cardiovascular prèvia. La diabetis, malaltia crònica respiratòria, hipertensió i el càncer també augmenten la taxa de mort en un 7,3%, 6,3%, 6,0% i 5,6%, respectivament.

Explicación:

espero que te sirva

Otras preguntas