Català, pregunta formulada por alumnesergiocastuera, hace 10 meses

Llegeix el text que tens a continuació i contesta les preguntes.
Les noves tecnologies com a font de problemes addictius

Ja fa temps que venim escoltant que les noves tecnologies poden portar als seus usuaris, particularment, els més joves, a tenir problemes per pèrdua de control sobre el seu ús i, en definitiva, d’arribar a estats d’addicció.

Cada vegada és més fàcil escoltar casos de gent que està literalment enganxada, que no pot sortir de casa sense el telèfon, o no pot passar mitja hora sense cridar algú, o no pot deixar la partida que està jugant durant hores (o no dorm, o no menja, per seguir jugant), o es passa aquest temps en Internet, aliè al món real (i familiar) que té al voltant, i que sol descuidar força.
Aquests comportaments solen desencadenar nombrosos problemes familiars: conec massa separacions matrimonials facilitades per la presència excessiva d’un dels dos membres de la parella davant l’ordinador. Però potser sigui pitjor l’efecte d’aquests abusos en gent jove i nins. Permetre als infants jugar tot el que vulguin fa que no desenvolupin adequadament habilitats d’autocontrol i, sobretot, de tolerància a la frustració (saber aguantar-se quan ens obliguen a fer una cosa que no desitgem), de manera que estableixen les bases per a futurs problemes, molt més seriosos i greus, d’addicció a substàncies o activitats més perilloses. Si no disposen d’aquesta capacitat de controlar desitjos o impulsos, perquè no l’han après, quan beguin alcohol, fumin algun porret o es facin alguna ratlla de cocaïna serà molt difícil que siguin capaços de dir prou i deixar-ho, per més que vulguin.

I, en contra del que molts pensen (o els interessa pensar), la capacitat d’autocontrol no és de naixement: s’aprèn com podem aprendre a conduir un vehicle. No val això de “jo és que sóc així...”
1) De què ens vol convèncer l’autor del segon text?




2) Cerca 5 infinitius del text i passa’ls a present, futur i imperfet d'indicatiu. Posa’ls en primera persona del plural (nosaltres)
Exemple: donar (infinitiu), donam, donarem, donàvem.
donar (infinitiu)
Nosaltres donam (present)
Nosaltres donarem (futur)
Nosaltres donàvem(imperfet d'indicatiu)









































3) Passa a plural o a singular les següents oracions
Exemple: “Són les possibilitats educatives”/ És la possibilitat educativa”

“Hem de partir del que som, del que ja tenim”


“Podem incloure els videojocs”


“Però potser sigui pitjor l’efecte d’aquests abusos en gent jove”.


“Permetre als infants jugar tot el que vulguin fa que no desenvolupin adequadament aquestes habilitats”

“Si no disposen d’aquesta capacitat de controlar desitjos o impulsos, perquè no l’han après, serà molt difícil que siguin capaços de dir prou”


4) Expressió escrita
Escriu una redacció en què aparegui la teva opinió sobre l'ús de les noves tecnologies. La redacció ha de constar de 100 paraules

Respuestas a la pregunta

Contestado por ivanniabalcazar
0

Respuesta:

uhxueddxhxhejxkszdxehxeiw

Explicación:

bxyefydjeijjjjcfyfjfjefueiieirujjejei

Otras preguntas